Често задавани въпроси

Каква е политика Ви за настаняване на деца и гости на допълнително легло?

Наемът е на апартамент, на вечер. Моля, заявявайте предварително боря на гостите. Максималният капацитет на всеки тип апартмент е описан тук.

Приемате ли домашни любимци?

Добре дошли сте с домашен любимец без ограничение в теглото. Моля, заявете предварително престоя с вашия питомец и се придържайте към правилата. В края на престоя ще приложим такса за настаняването му. Повече информация може да намерите тук.

Какви са условията за ползване на паркинга?

Паркингът на територията на Калиакрия е безплатен, не се изисква предварителна резервация.

Имате ли станция за зареждане на електрически автомобили?

Не все още не разполагаме с обособена станция. При нужда може да ползвате зареждане от електрическата мрежа на паркинга – не се начислява такса.

Разполагате ли с апартаменти за гости с ограничена мобилност?

Калиакрия Ризорт разполага с апартамент, пригоден за трудно подвижни гости. Моля, заявете предварително настаняването с инвалидна количка. Персоналът ни ще Ви съдейства, за да бъде престоят Ви максимално услеснен.

Мога ли да резервирам конкретен апартамент, сграда или етаж?

Ще направим всичко възможно да се съобразим с Вашите желания. Въпреки това, не бихме могли да гарантираме изпълнението им. При възможност за предоставяне на конкретен апартамент прилагаме допълнителна такса за повече информация на reservations@kaliakria.com

Къде се намирате и как да стигна до Вас?

От летище Варна

Вземете изхода за с. Аксаково по A29. След стръмното изкачване завийте на дясно към Куманово. На T-образното кръстовище на с. Кичево завийте на ляво в посока Албена. На Оброчище (T-образно кръстовище) тръгнете на ляво към Дуранкулак по стръмния участък на E87. На кръговото кръстовище преди Балчик продължете направо за Каварна. След около 15км завийте на дясно на втория знак за с. Топола, след което завийте на ляво след знака за Калиакрия. Има и втори маршрут през центъра на Варна, покрай Златни Пясъци, Кранево и Албена, по панорамния път до Балчик, покрай двореца и центъра на града. След изхода от Балчик панорамният път продължава в посока Каварна. Следващият завой е на дясно в с. Топола при знака за Калиакрия. Вторият маршрут е малко по-дълъг, ок. 70км.

От летище Бургас

Разстоянието е около 130км по крайбрежния път E87. Пътуването трае около два часа покрай Несебър, нос Емине и Варна.

От Букурещ

Има два различни маршрута: през моста на р. Дунав при Русе или през Констанца и граничния пункт на Дуранкулак. Разстоянието е около 370км и отнема около четири часа.

От Констанца

В Констанца има международно летище. Пътят, който е около 110км, минава през Мангалия по границата с България, през граничния пункт на Дуранкулак, покрай природните резервати на Дуранкулашкото и Шабленското езеро. Следвайте E87 на юг в посока Каварна. Подминете отбивката за града и при знака за с. Топола завийте на ляво, после отново на ляво при знака за Калиакрия.

Географските ни координати 43.41751273426314 Северна Ширина и  28.277632439248126 Източна дължина.

От колко часа е настаняването и до колко е напускането?

Настаняването е след 15.00, а напускането до 12.00 часа.

Мога ли да заявя ранно настаняване и късно напускане?

Според заетостта ще Ви предложим и двете услуги. Моля попитайте на рецепция. За настаняване между 13.00 и 15.00 и напускане до 13.00 не се начислява такса.

Мога ли да се настаня късно вечерта?

През месеците юли и август рецепцията на Калиакрия Ризорт работи от 08.00 до 00.00 часа. През останалите месеци от 08.00 до 20.00 часа.  През нощта за Вашето настаняване ще се погрижи нашата охрана. Късно пристигналите гости молим да се регистрират на следващия ден на рецепция. 

Трябва ли да запазя маса в ресторант?

И трите ресторанта на Калиакрия Ризорт се ползват с голям интерес. Препоръчваме Ви предварителна резервация. За Ел Балкон Дел Мундо Ви съветваме да запазите маса поне седмица предварително.

Имате ли стаи за пушачи?

По закон всички хотелски стаи в България са за непушачи. Всички апартаменти са с просторни тераси, където пушенето е позволено.

Има ли интернет в апартаментите и общите части?

Безжичен интернет е на разположение на всички гости в апартаментите, ресторантите и баровете и на рецепция.

Разполагат ли апартаментите със сешоари, ютия и дъска за гладене?

Всички апартаменти са оборудвани със сешоари, ютии и дъски за гладене.

Предлагате ли пране и химическо чистене?

Можем да Ви предложим пране при предварителна заявка. Стандартният срок за услугата е между 24 и 48 часа.

С какво работно време са ресторантите?

El Balcon del Mundo всеки ден от 8:00 до 23:00
The Garden Bistro & BBQ всеки ден (с изключение на сряда) от 18:00 до 23:00
Terrazza всеки ден (с изключение на вторник) от 19:00 до 23:00
Барът и барбекюто край басейна работят от 10:00 до 18:00 (обяд 13:00 до 15:00)

С какво работно време са фитнесът и масажното студио?

  • Фитнесът работи 24 часа в денонощието. Моля вземете ключ от рецепция.
  • Масажи може да запазите за дните петък, събота и неделя на рецепция.

Как мога да платя?

Плащания може да правите в брой в лева и с карта (Visa, mastercard, maestro). Плащанията с карта се извършват български лева. Официалният курс е 1.95583 лева за едно евро. Моля, имайте предвид, че банките могат да начислят и допълнителни такси.

Бонус при директно резервиране