10 години история, сътворена от вашите истории

“Колко години минаха?” се попитахме един друг преди няколко години. И тогава си обещахме, че няма да ги броим. На прага на всеки нов сезон, ние се усмихваме на слънцето и морето и тази усмивка е отпечатъкът, с който Калиакрия бележи лятото. А всяко лято тук е различно.

Защото и вие пишете нашата история с вашите истории.

Ето как. Още от първия сезон посрещаме в собствения им апартамент една много мила двойка скандинавци. Тогава те бяха младоженци. На следващата година тя беше бременна. Миналият сезон засичахме постоянно порасналото им дете на басейна или виждахме как тримата споделят вечеря в бистро “Тюркоаз”. Същото, в което съвсем в началото си пиеха кафето сутрин двамата. Усмихвате се, нали? И ние.

Или пък имаме онези горещи от страсти и танци лета, в които Калиакрия се превръщаше в дансинг, ставайки място за среща на любителите на аржентинското танго от цял свят. Имаме на пръв поглед една обикновена вечер, която се подготвя да се оттегли пред спокойния поглед на луната и дълбокото синьо на морето. На няколко маси в ресторанта лека-полека утихват разговорите и загасват искрите от червено вино в чашите. И тогава, в един момент се чува музика. Която припуква приглушено сякаш свири стар грамофон. Танго. И изведнъж всичко започва сякаш да се движи. Притихналите допреди малко на масите мъже се изправят и с галантен жест канят своите дами на танц. Няма думи. Само движения. Доближават глави и започват да танцуват. Ей така, между масите в ресторанта. Магия.

Ами надпреварата с вятъра и морето? Годините на едноименната регата “Калиакрия Къп”, която изпълваше морето от Балчик до нос Калиакра с надутите, красиви платна на ветроходите.

И най-вече, за 10 години Калиакрия наложи своите традиции. Подчинени на вкусната храна от първокачествени местни продукти и дори от нашите градини в нашите ресторанти. Подчинени на грижата за спокойствието и почивката на нашите гости в нашите апартаменти. Подчинени на удобството и щастието около нашите басейни.

Говорейки за ресторантите, знаете ли, че концепцията за великолепния El Balcon Del Mundo със спиращата дъха гледка към морето и голф игрището “Тракийски скали” беше нарисувана първоначално на една салфетка. Няколко месеца по-късно, ресторантът вече функционираше като реално дори надмина мечтата на своя създател, който един мрачен следобед нахвърли една скица. Днес това е един от най-добрите ресторанти в България и има защо. И понеже ние не спираме да развиваме усета към добрата храна, от тази година El Balcon ще предлага своите стекове и пресни риби, приготвени на скара на дървени въглища. Една от традициите, която се наложи и която с удоволствие продължаваме, са петъчните джаз-вечери в ресторанта, защото добрата храна и добрата музика се допълват взаимно.

Безспорно набора от вкусни спомени се обогатява по типичен начин от Бистро “Тюркоаз”, което в годините запази духа на простичките гозби от традиционната българска кухня. Едва ли сте яли по-добър миш-маш, освен този на майка ви и баба ви, разбира се. А от тази година ще ни очарова и ресторант “Сънсет”.

Има много пъстри, слънчеви, морски, романтични и всякакви истории, които бележат тези 10 години на Калиакрия. Ние продължаваме да ги събираме, без да броим годините.

Още теми:

5 плажа на север от Балчик

Морето е мечтаната лятна дестинация за отдих и вълнуващи моменти. Всеки има различна представа за това как да изглежда заслужената почивка. За едни тя се…

Виж още »

Конна база “Kaliakria”

“Калиакрия резорт” досега ви е разказвала своите приказки за морето, слънцето и ветровете. За регатата и ветроходците. За удоволствието – от добрата храна в съчетание с уникалните гледки. Готови сме да ви разкажем нашата най-нова приказка.

Виж още »

Зеленото сирене от село Черни Вит

Село Черни Вит се намира в Тетевенския балкан, където мекият климат, влажността по поречието на река Черни Вит, както и големите разлики между температурата през деня и нощта спомагат за създаването на уникалното българско Зелено сирене.

Виж още »

Коне, кулинарни изненади и нестинарски танци ви очакват на 20-21 май в и близо до калиакрия ризорт

Слънце, море и интересни събития в региона ви очакват в Калиакрия ризорт и района през третия уикенд на май. Ако триседмичната прогноза за времето на метеоролозите не може да претендира за стопроцентова точност, то прогнозата за топло гостоприемство и нови кулинарни изкушения е гарантирана на всичките 100%, че и повече.

Виж още »

Бонус при директно резервиране