5 плажа на север от Балчик

Морето е мечтаната лятна дестинация за отдих и вълнуващи моменти. Всеки има различна представа за това как да изглежда заслужената почивка. За едни тя се състои в целодневно излежаване под слънчевите лъчи с коктейл в ръка, вкусна и изискана храна и спокойствие, а за любителите на силните усещания – водни спортове или пътешествие с лодка.

На Северното Черноморие ще се насладите на пълноценна ваканция, защото безспорно има за всекиго по нещо. За тези, които желаят да се уединят и доближат за малко до природата, в тази част на крайбрежието се намират и едни от най-прекрасните плажове, които са като скъпоценни камъни в черноморската огърлица.

Плаж “Икантълъка”

Познат още под имената “Св. Георги” и “Бялата лагуна”, плажът е едно от най-живописните места по Черноморието. Плажната ивица е тясна, но красива, заобиколена от високи бели скали, където могат да се видят кокетни вили, бунгала и къмпинг площадка. Съвсем наблизо е лечебното езеро Тузлата, Дворецът на румънската кралица с ботаническата градина и храмът на Кибела, а само 9 минути ви делят от тези гледки.

Плажове Дуранкулак

Огромен прекрасен плаж, идеален за семейства с деца заради ситния и кристален пясък и чистите води. Само малък пристан дели северния от южния плаж на Дуранкулак. Южният е тих и спокоен, подходящ за почивка, а близо до него има паркинг и храна за посетителите. Там където тънка пясъчна ивица разделя Дуранкулашкото езеро от морето се открива неземно красива гледка.

Северният плаж на Дуранкулак е още по-отдалечен от големите градове и съответно още по-рядко населен. За сметка на това обаче спомени от него може да си набави всеки с едно-единствено навеждане, защото по целия плаж има много черупки от мидички, рапани, камъчета и други красиви морски подаръци, единствено за сметката 35 минутно пътуване.

Плаж “Крапец”

Прекрасно, спокойно и диво местенце. Без шума на навалицата, колите и заведенията. Място, на което човек може да отдъхне необезпокояван. Море и звук от китари на весели компании, наслаждаващи се на безгрижието и почивката. Плажът не е далеч, но поради факта, че пътят не е първокласен, времето за пътуване се оказва 34 минути.

Плаж при къмпинг “Добруджа” – Шабла

Тих и спокоен плаж в неурбанизирана местност. Много подходящ за любителите на природата. Ненаселен и без много туристи през по-голямата част от сезона, въпреки че плажната ивица е голяма и чиста. Съвсем наблизо има малки заведения и магазинче за тези, които смятат да се задържат повече. Това е първото място в България, което слънцето огрява рано сутрин. Там се намира и най-старият морски фар на Балканския полуостров, на който можете да се насладите на след по-малко от половин час от тръгването си от хотела.

Крайбрежието на Тюленово

Едно от най-интересните места на Северното Черноморие, свързано с много легенди и с красотата на подводни пещери. Историята на село Тюленово е свързано със страстта на цар Фердинанд, чиито любими занимания са били орнитологията и ботаниката. Царят обичал да пътува по света и при едно от пътешествията му до Северно море, в периода 1909 – 1914 г., донася в района няколко тюлена. Според някои, тюлените все още обитават неземно красивите подводни тунели, в които можете да се гмурнете и да разгледате. Втора година поред на това място се организира “Великото скачане”, където всеки, който успее да преглътне страха и да скочи от скалите във водата, освен огромната доза адреналин, може да спечели и награда. И цялото това изживяване коства само около 38 минути.

Ако след като сте изпили коктейла си край басейна и сте обядвали вкусно на балкона, търсите място, на което да се разходите сред природата и да съберете слънце на пясъка, то тук има идеи как да го направите на уникални места и то съвсем наблизо.

Още теми:

Конна база “Kaliakria”

“Калиакрия резорт” досега ви е разказвала своите приказки за морето, слънцето и ветровете. За регатата и ветроходците. За удоволствието – от добрата храна в съчетание с уникалните гледки. Готови сме да ви разкажем нашата най-нова приказка.

Виж още »

Зеленото сирене от село Черни Вит

Село Черни Вит се намира в Тетевенския балкан, където мекият климат, влажността по поречието на река Черни Вит, както и големите разлики между температурата през деня и нощта спомагат за създаването на уникалното българско Зелено сирене.

Виж още »

Коне, кулинарни изненади и нестинарски танци ви очакват на 20-21 май в и близо до калиакрия ризорт

Слънце, море и интересни събития в региона ви очакват в Калиакрия ризорт и района през третия уикенд на май. Ако триседмичната прогноза за времето на метеоролозите не може да претендира за стопроцентова точност, то прогнозата за топло гостоприемство и нови кулинарни изкушения е гарантирана на всичките 100%, че и повече.

Виж още »

Бонус при директно резервиране