Коне, кулинарни изненади и нестинарски танци ви очакват на 20-21 май в и близо до калиакрия ризорт

Слънце, море и интересни събития в региона ви очакват в Калиакрия ризорт и района през третия уикенд на май. Ако триседмичната прогноза за времето на метеоролозите не може да претендира за стопроцентова точност, то прогнозата за топло гостоприемство и нови кулинарни изкушения е гарантирана на всичките 100%, че и повече.

Емблематичният ресторант „Ел Балкон дел Мундо“, печелил симпатиите на критици и ценители като най-добрия на българското Черноморие, ви очаква отново както с неповторимата гледка, така и с любимите ви ястия и нови предложения като телешки филенца татаки и много други.

Ще бъде отворена и нашата конна база, където  ще можете да вземете първите си уроци с професионален инструктор на утвърдилия се с годините манеж или пък, ако сте по-опитен ездач, да изпитате предизвикателството на някои от разработените от нашите инструктори маршрути. Конете в конна база “Kaliakria” са специално подбирани, отглеждани и развъждани, така че да посрещнат спокойно и уверено темперамента на всеки нов ездач, независимо от степента на неговите умения.

Ако сте начинаещ, ще трябва да се въоръжите с търпение и да се насладите на бавните разходки “ходом”. Ако вече имате опит, то нашият инструктор ще прецени дали да ви заведе на дълга разходка, в която да отпуснете коня в тръс, а защо не и в галоп. А за малките има подходящи по ръст и нрав понита.

Само през уикенда 20-21 май ще имате възможност да присъствате на големия фолклорен празник  Песни и хора край жаравата на по-малко от 35 км, в  Шабла. Там ще се съберат любителите на българското хоро и народни песни и колективите, популяризиращи нестинарския обреден танц – част от нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО и национален фолклорен феномен. Ще присъствате на истински празник за душата и тялото, който ще създаде незабравими емоции и спомени.

Още теми:

5 плажа на север от Балчик

Морето е мечтаната лятна дестинация за отдих и вълнуващи моменти. Всеки има различна представа за това как да изглежда заслужената почивка. За едни тя се…

Виж още »

Конна база “Kaliakria”

“Калиакрия резорт” досега ви е разказвала своите приказки за морето, слънцето и ветровете. За регатата и ветроходците. За удоволствието – от добрата храна в съчетание с уникалните гледки. Готови сме да ви разкажем нашата най-нова приказка.

Виж още »

Зеленото сирене от село Черни Вит

Село Черни Вит се намира в Тетевенския балкан, където мекият климат, влажността по поречието на река Черни Вит, както и големите разлики между температурата през деня и нощта спомагат за създаването на уникалното българско Зелено сирене.

Виж още »

Бонус при директно резервиране