Калиакрия e нещо повече от слънце, пясък и море.

Малко са децата, коите не мечтаят да яздят. В Kaliakria можем да сбъднем тази мечта на вашите деца. А защо не и да ви помогнем да я реализирате сами за себе си, след като вече сте пораснали?
 
Конна база Kaliakria е част от нашия ваканционен комплекс и предлага обучение по конна езда, както за абсолютно начинаещи, така и за напреднали. Нашият треньор – Алексин и неговия екип ще ви посрещнат с професионализъм, търпение и страст, каквото само общуването с конете могат да породят.
 
Ако сте абсолютно начинаещ обучението ви ще стартира в манежа, за да придобиете основни умения. В следващ етап, което не си представяйте, че е седмици, всъщност е часове, вие вече ще имате достатъчно развити умения, за да направите кратка разходка сред красивата природа в околността. С водач и инструктор и “на ходом” от гърба на коня ще се насладите не само на общуването с едно от най-благородните животни, но и на уникалната природа, която започва буквално от вратата на комплекса. Кой би отказал 45 минути езда сред поле от цветя, песента на безброй птици и уникална гледка към морето?
 
За напредналите имаме дори още по-интересно предизвикателство. Готови ли сте за тридневен поход с преспиване на избрани от нашия инструктор места? България е пълна с тайни. Ние сме готови да ви разкрием част от тях по време на един такъв поход. Планирайте го предварително. Ще ви посрещнем в Kaliakria Resort с вечеря в екслузивния ни ресторант El Balcom del Mundo, кацнал на ръба на “терасата” над морето и голф игрището и на следващата сутрин ще ви поведем на вашето лично конно приключение.
 
Ако сте избрали да бъдете гости на комплекса за вашата по-дъла ваканция, това е уникална възможност да разнообразите изкарването си и да го обогатите с още едно изживяване.
 
А може да изберете и поход за ден. Това би било чудесно изживяване за цялото семейство. 
 
Маршрута изглежда така: от Kaliakria Resort се отправяме на север към град Каварна, минавайки покрай село Божурец и покрай Коч дере – впечатляващ 7-километров тесен пролом, целият в зеленина, девствена природа и с фантастични гледки. Стигайки до нос Чиракман, ще спрем за почивка и ще се насладим на морската гледка, която е сякаш безкрайна – от нос Калиакра до Галата близо до Варна. Ще разгледаме археологическите находки, включително останките от базиликата на древния град Бисоне. Ще хапнем предварително подготвения за целта от нас лек обяд. След почивката ще се върнем по крайбрежното плато, с изглед към голф игрището на самото Черно море и Тракийските скали.
 
Изкушаващо е. И е прекрасно.
 

Още теми:

5 плажа на север от Балчик

Морето е мечтаната лятна дестинация за отдих и вълнуващи моменти. Всеки има различна представа за това как да изглежда заслужената почивка. За едни тя се…

Виж още »

Конна база “Kaliakria”

“Калиакрия резорт” досега ви е разказвала своите приказки за морето, слънцето и ветровете. За регатата и ветроходците. За удоволствието – от добрата храна в съчетание с уникалните гледки. Готови сме да ви разкажем нашата най-нова приказка.

Виж още »

Зеленото сирене от село Черни Вит

Село Черни Вит се намира в Тетевенския балкан, където мекият климат, влажността по поречието на река Черни Вит, както и големите разлики между температурата през деня и нощта спомагат за създаването на уникалното българско Зелено сирене.

Виж още »

Коне, кулинарни изненади и нестинарски танци ви очакват на 20-21 май в и близо до калиакрия ризорт

Слънце, море и интересни събития в региона ви очакват в Калиакрия ризорт и района през третия уикенд на май. Ако триседмичната прогноза за времето на метеоролозите не може да претендира за стопроцентова точност, то прогнозата за топло гостоприемство и нови кулинарни изкушения е гарантирана на всичките 100%, че и повече.

Виж още »

Бонус при директно резервиране