Конна база “Kaliakria”

Новата ни приказка, която ще споделим с вас

“Калиакрия резорт” досега ви е разказвала своите приказки за морето, слънцето и ветровете. За регатата и ветроходците. За удоволствието – от добрата храна в съчетание с уникалните гледки. Готови сме да ви разкажем нашата най-нова приказка.

Главните ни герои са… конете. Каквото и да сте чували за тези благородни животни, то със сигурност не може да се сравни с живия досег с тях. Конете са съпровождали винаги човека. Споделяли са работа, обич, приятелство, състезания и войни.

Конете – тези изключителни животни

Знаете ли, че те са толкова сензитивни, че могат да усетя крайните емоции на човека като гняв и страх и да се повлияят от тях. Улавят също и всички нюанси в нашия глас. Имат и специален код, който не позволява умишлено да навредят на човек. Ще се изненадате да разберете, че конете имат страхотна памет. Но пазят само щастливите спомени.

Вземете първи урок по езда

Този сезон ще имате възможност да създадете заедно щастливи спомени, защото открихме нашата Конна база “Kaliakria”. С професионален инструктор ще можете да вземете своите първи уроци на новоизградения манеж. Сигурни сме, че ще се влюбите и при първа възможност и след преценка на вашия треньор, ще поискате да отидете на дълга разходка, която ще ви разкрие изцяло нов свят на удоволствието да яздиш.

Конна езда за всички възрасти и нива

Ще имате възможност и да оцените изключително красивите места, които нашият екип е избрал и разработил за маршрутите за езда. Забравете за всички притеснения. Конете в конна база “Kaliakria” са специално подбирани, отглеждани и развъждани, така че да посрещнат спокойно и уверено темперамента на всеки нов ездач, независимо от степента на неговите умения. Ако сте начинаещ, ще трябва да се въоръжите с търпение и да се насладите на бавните разходки “ходом”. Ако вече имате опит, то нашият инструктор ще прецени дали да ви заведе на дълга разходка, в която да отпуснете коня в тръс, а защо не и в галоп. А за малките има подходящи по ръст и нрав понита.

Изкушението е голямо. А дори не може да се сравни с радостта от общуването с конете. За него няма възраст. Очакваме ви!

Не забравяйте да ни следите, защото предстои да ви срещнем с треньора и неговата твърде интересна лична и професионална биография. И, разбира се, ще ви запознаем с нашите нови главни герои – кончетата. Малък спойлер – имаме и бебета. Те не стават за яздене, но са толкова сладки за снимане и селфита.

Още теми:

5 плажа на север от Балчик

Морето е мечтаната лятна дестинация за отдих и вълнуващи моменти. Всеки има различна представа за това как да изглежда заслужената почивка. За едни тя се…

Виж още »

Зеленото сирене от село Черни Вит

Село Черни Вит се намира в Тетевенския балкан, където мекият климат, влажността по поречието на река Черни Вит, както и големите разлики между температурата през деня и нощта спомагат за създаването на уникалното българско Зелено сирене.

Виж още »

Коне, кулинарни изненади и нестинарски танци ви очакват на 20-21 май в и близо до калиакрия ризорт

Слънце, море и интересни събития в региона ви очакват в Калиакрия ризорт и района през третия уикенд на май. Ако триседмичната прогноза за времето на метеоролозите не може да претендира за стопроцентова точност, то прогнозата за топло гостоприемство и нови кулинарни изкушения е гарантирана на всичките 100%, че и повече.

Виж още »

Бонус при директно резервиране