5 игри за лятото, с които да се забавлявате край басейна

Ваканцията на морето е не само идеалното време за почивка, но и моментът, в който забавните мигове се превръщат в незабравими спомени. А някои от тях може да се създадат съвсем целенасочено. Днес ще ви предложим идеи за най-различни игри, подходящи за горещите дни. В тях могат да се включат не само деца, но и възрастни от цялото семейство или приятелската компания.

Невидима бутилка

Преди започването на играта ще ви е необходима прозрачна пластмасова бутилка, пълна с вода. Потопена в басейна, тя става невидима. Идеята е всички играчи да се обърнат с гръб към басейна, за да не видят къде пада шишето. След това трябва да се гмурнат във водата и да започнат да я търсят. Победител е човекът, който пръв открие бутилката.

Разтопи леда

За тази игра са необходими два отбора с равен брой играчи. На всеки екип се дава по 1 или по повече ледчета, като целта е те да се стопят максимално бързо. Първият играч взима кубчето и започва да го затопля. Когато ръцете му станат толкова студени, че не може повече да държи леда, го предава на съотборника до него. Победител е отборът, който стопи всички ледчета за по-кратко време.

Улови балона

Балоните винаги носят добро настроение и много смях, а хубавото е, че могат да бъдат част от най-различни игри. “Улови балона” се играе от два отбора по 4-ма души. На всеки отбор се дават по две плажни кърпи и по няколко балона, пълни с вода. Двама играчи хващат двата края на кърпата и така започват да си подават балоните със съотборниците си. Спукването им е неизбежно, затова печели отборът, който е запазил балона си здрав за по-дълго време (или за по-голям брой подавания).

Не мокри топката

Играта се състои в подаването на тенис топка между няколко човека. Всички те се нареждат в кръг в басейна и започват да си разменят топката. Целта е тя да не попада във водата и да остане суха. От играта отпада всеки, който изпусне топката. “Не мокри топката” е особено подходяща игра за малчуганите, защото тенис топките не потъват и не е необходимо децата да се гмуркат, за да я вземат.

Мокра тениска

Това е щафетна игра и е особено подходяща за големи компании, а защо не и добър повод за запознанство с други плажуващи. Играчите се разделят на равен брой в два отбора. Трябва да плуват от единия край на басейна и обратно, като е необходимо да са облечени с тениска. Достигайки обратно до отбора си, те свалят тениската и я предават на свой съотборник, а това не е особено лесно. Печели отборът, чиито участници достигнат до финала за по-кратко време.

Всички тези игри, разбира се, имат различни интерпретации. Ако залагате на класическите, винаги може да поиграете на волейбол или водна топка. Забавлявайте се максимално, но не забравяйте да внимавате за своята безопасност и за тази на децата ви, както и да ни изпратите снимки във Facebook https://www.facebook.com/KaliakriaResort/. 🙂

Още теми:

5 плажа на север от Балчик

Морето е мечтаната лятна дестинация за отдих и вълнуващи моменти. Всеки има различна представа за това как да изглежда заслужената почивка. За едни тя се…

Виж още »

Конна база “Kaliakria”

“Калиакрия резорт” досега ви е разказвала своите приказки за морето, слънцето и ветровете. За регатата и ветроходците. За удоволствието – от добрата храна в съчетание с уникалните гледки. Готови сме да ви разкажем нашата най-нова приказка.

Виж още »

Зеленото сирене от село Черни Вит

Село Черни Вит се намира в Тетевенския балкан, където мекият климат, влажността по поречието на река Черни Вит, както и големите разлики между температурата през деня и нощта спомагат за създаването на уникалното българско Зелено сирене.

Виж още »

Коне, кулинарни изненади и нестинарски танци ви очакват на 20-21 май в и близо до калиакрия ризорт

Слънце, море и интересни събития в региона ви очакват в Калиакрия ризорт и района през третия уикенд на май. Ако триседмичната прогноза за времето на метеоролозите не може да претендира за стопроцентова точност, то прогнозата за топло гостоприемство и нови кулинарни изкушения е гарантирана на всичките 100%, че и повече.

Виж още »

Бонус при директно резервиране